trademarkt
Magyar (HU)Deutsch (DE)English (EN)

beautyeffect

tanfolyam alap
TUDOMÁNYOSAN

Hogyan működik az EMBERI ÉRZÉKELÉS FELSŐFOKON?

Az érzékelés az a folyamat, amelynek során a szervezetet ért külső vagy belső ingerek ingerületté alakulnak, areceptor központi idegrendszerbe jutnak, és ott tudatosulnak. Az evolúció folyamán a külvilág és a belső környezet ingereinek felfogására alkalmas neuronok is kialakultak. Ezek a receptor sejtek. A különböző jellegű ingerek felfogására más-más receptor sejt differenciálódott. E különböző receptorokban az ingerek hatására lényegében teljesen egyforma változás történik. Akár mechanikai, kémiai, hő- vagy fényinger hatására jönnek ingerületbe a különböző receptorok, mindegyikben elektromos energiává alakul az inger energiatartalma. Ez az energia jut az idegrendszer központjába, ahol speciális változás, érzet alakul ki.

Minden érzékszervünk közvetlen kapcsolatban van agyunkkal. Ujjaink végein is több millió agyi idegpont található, ennél fogva alkalmas az érzékelésre.

A természetben megtalálható anyagokat, testeket atomok alkotják, melyek a kvantumok törvényei szerint működnek. Az anyagra utaló szubatomi, rezgő kisugárzásoknak a jelzése egyesül az emberi test idegein futó rezgésekkel. Ennek következtében interferencia érzékelhető, mely beazonosítható. Így megkülönböztethetőek a legkülönfélébb anyagok, akár még az emberi test idegi, szervi, más anyagi részei is.

Igen ősi dolog az érzékelés! A tengerekben több élőlény ma is sikeresen használja ezt a képességét. A vízi életben őseink gyakorolták, mivel a víz 7,5-szer jobban vezeti a rezgést, mint a levegő.

A gyerekek 5-10 éves koruk között még birtokolják ezt az érzékelési képességet. Ha azonban nem gyakorolják, elvész ez a tudásuk.

csontvazasEzt támasztják alá a Kaliforniai Egyetem kutatói is, akik 59 kamaszodó gyerek alvás közbeni agyhullámait rögzítették EEG-készülékkel öt éven át. A kutatók megállapítása szerint a mért változások egybeesnek az úgynevezett szinoptikus tisztítással: az agyi idegsejtek közti kapcsolatok egy része elvész az adott agyterületeken, az ezekhez tartozó agyhullámok frekvenciája csökken. Miközben a gyerek agya átalakul, eldől, mely neurális kapcsolatokat tartja meg az agy és melyekről dönt úgy, hogy már nem fontosak. A kutatók úgy vélik, hogy a ritkán használt összeköttetések megszűnnek.

Nyilvánvaló, hogy ha újratanuljuk és rendszeresen használjuk ezt az ősi érzékelési módot, akkor felerősödnek az ezekhez tartozó idegi kapcsolatok is.

Dr. Ulrich Franz:

Az EMBERI ÉRZÉKELÉS FELSŐFOKON  kurzusain megtanítom, hogyan tudod újra aktivizálni ezt az elfeledett, ősi érzékelési képességet!  Mert a képesség ott szunnyad benned is!

franz2Én már kisgyermekként észrevettem, hogy érzékelem a tárgyakból, különféle anyagokból és testekből érkező impulzusokat. Számomra ez ugyanolyan természetes volt, mint a látás vagy a hallás. A takaróval elfedett tárgyakat is tévedhetetlenül beazonosítottam, tapintás nélkül. Felkeltette a kíváncsiságomat ez a jelenség. Megtapasztaltam, hogy minden egyes anyag – legyen az szerves vagy szervetlen – különböző erősségű rezgést bocsájt ki az atomjaitól függően, másként „bizsereg” az idegpontokon.  Rájöttem, hogy érzem és értem ezeknek a rezgéseknek az „üzenetét”. Az évek múltával sem merült feledésbe a gyerekkori játék. Az érzékelésnek ez az ősi formája életem mindennapjának szerves részévé vált. Meggyőződéssel kezdtem tanulni az ezzel kapcsolatos tudományokat. Képességemet kiaknázva az élet megannyi területén sikeresen alkalmaztam tudásomat.”

Most számodra is elérhetővé vált a lehetőség, hogy újra tanuld ősi képességedet!

MI AZ EMBERI ÉRZÉKELÉS FELSŐFOKON?

KAPCSOLÓDÓ TUDOMÁNYOS CIKKEK

 

Human Super Sense - Emberi Érzékelés Felsőfokon

Az ember elfeledett, ősi képességének felélesztése és fejlesztése. Az újratanult érzékelés alkalmazása a munkában és a magánéletben.
Cél: egészséges élet és az emberi kapcsolatok minőségének javítása.