Meghirdetett időpontok:

 

Elégedettségünk alapja a jól működő, sikeres kapcsolatok kialakítása. Ehhez elengedhetetlen, hogy felismerjük és megértsük önmagunk és a körülöttünk élők gondolkodási- és viselkedésmintáit.

szemelyisegKépzeld azt, hogy olyan emberek között vagy, akikkel nem beszélsz közös nyelvet. Frusztráló, ha nem érted, miről beszél a másik. Így lehetsz ezzel néha még anyanyelvi környezetedben is. Nem érted, mit miért tesz a másik, miért nem tudsz szót érteni főnököddel, miért nem sikerül kedvében járni szüleidnek, miért nem úgy működik gyereked, ahogy szeretnéd, miért nem úgy reagálnak bizonyos helyzetekben mások, mint Te. És nem érted, hogy mit nem ért a másik, amikor számodra olyan nyilvánvaló… Pedig egyszerű: „más nyelvet” beszéltek! Az idegen nyelvet beszélők között segíthet egy jó szótár.

Nos, van egy egyszerű és praktikus pszichológiai rendszer, mely épp olyan, mint egy nyelvlecke, megtanít megérteni mások gondolatait, cselekedeteik hátterében húzódó motivációit. Az Enneagram rendszere pontosan leírja, hogy a különböző személyiség típusok hogyan „működnek”, miben különbözik szemléletmódjuk. Megmutatja, hogy milyenek vagyunk és azt is, hogy hogyan tudunk tovább fejlődni. Gyakorlati alkalmazása az élet számos területén a segítségünkre lehet, magánéletben, üzleti életben, oktatásban, terápiás kezelésekben, nyomozásban. Ez a legrészletesebb, legmegbízhatóbb személyiségtipológia, mely mindenkire egyaránt érvényes és igaz.

Ezen a kurzuson az enneagram gyakorlati alkalmazását fogod elsajátítani, interaktív módon. Egy működő módszert, praktikus eszközrendszert ismersz meg, mely kulcsot ad az emberi problémák megoldásához. A csoportos munka során hatékonyabban tudod megtanulni a karakter felismerés folyamatát, saját magad és mások beazonosítását, mint bármely szakirodalomból. Nem fogsz unatkozni! Elméleti kiselőadás helyett változatos, játékos feladatok várnak Rád. Ezek során felismered, hogy miben hasonlítasz másokra, miben különbözöl tőlük, miért viselkedsz bizonyos helyzetekben másokhoz hasonlóan, vagy tőlük teljesen eltérően, mik a belső mozgatórugók, melyek azok az ösztönös reakciók, amiket az egyes személyiség típusok (karakterek) mutatnak. Megérted az önmagad és a mások tettei mögött húzódó okokat, tisztább képet kapsz, hogy mi emberek, milyenek is vagyunk, hogyan „működünk”, ki miért viselkedik úgy, ahogy. Választ kapsz „miértjeidre”, meglátod jelenlegi és korábbi kapcsolataid erős és gyenge pontjait és a konfliktusok okait. Ezáltal lehetővé válik, hogy a meg nem értésből, a hibás kommunikációból kialakult problémák megoldódjanak, a továbbiakat pedig elkerülhesd.

Az emberi kapcsolatok megismerése és megértése jobb emberré tesz! Elfogadóbbá, empatikusabbá, megértőbbé válsz másokkal és önmagaddal szemben is, mert a személyiségek alapos ismerete fejleszti az interperszonális intelligenciát, vagyis a másik ember megértésére irányuló képességünket!

nagyitoSok gyakorlással képessé válsz arra, hogy az élet minden területén alkalmazd ezt az ismeretanyagot. Segít a döntéshozatalban, a kommunikációban, motiválásban, konfliktuskezelésben, csapatépítésben. Akár az alkalmazottaidnak keresed a legmegfelelőbb munkakört, vagy ügyfeleidnek szeretnél a kedvében járni, esetleg pedagógusként szeretnéd minél hatékonyabbá tenni tanítási módszeredet, jó közösséggé szervezni tanítványaidat, akár egy precíz fogorvosra van szükséged vagy egy végsőkig küzdő ügyvédre, vagy egyszerűen „csak” szeretnél a körülötted, veled élőkkel hatékony, zökkenőmentes, harmonikus kapcsolatokat kialakítani.

A tanfolyamot vezeti: Szafner Zsuzsanna

A kurzus időtartama: 3x8 óra
Ára: 3x17.000 Ft a kurzus kezdésekor
Csoportok jelentkezése esetén az időpont és a helyszín az igények szerint választható! (személyes egyeztetés szükséges). Egy csoport minimum létszáma 10 fő.

JELENTKEZÉSI TÁJÉKOZTATÓ

AJÁNDÉKKÁRTYA